Armutlu Ve Turplu Somon Balığı

Armutlu Ve Turplu Somon Balığı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Armutlu Ve Turplu Somon Balığı için

Malzemeler

  • 2 dal kereviz sapı
  • 1 dal pırasa
  • 1 limon
  • 2 havuç
  • 1 demet maydanoz
  • 4 dal taze kekik
  • 3 dal taze tarhun
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • Tuz
  • 3 kg Karadeniz somonu
  • 40 g turp
  • 150 ml krema
  • 6 armut
  • 40 g tereyağı

Üzeri için

  • Frenk soğanı
Armutlu Ve Turplu Somon Balığı

Nasıl Yapılır

Kereviz sapı, iri doğradığınız pırasa, kabuğunu soyduğunuz ve dilimlediğiniz limon, iri doğradığınız havuç, yarım demet maydanoz, kekik, tarhun, tane karabiber ve tuzu geniş bir tencereye alın. Üzerine 1.5 litre kadar su ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kısıp kapağı kapalı olarak yarım saat daha pişirin. Somon balığını da tencereye ekleyin ve 45 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Balıklar soğuduktan sonra sudan çıkartıp derisi ayırın ve bir servis tabağına alın. Turbun kabuklarını soyup rendenin ince tarafı ile rendeleyip geniş bir kaseye alın. Üzerine kremayı ilave edip karıştırın. Armutları yıkayıp alacalı soyun. Çekirdeklerini çıkartıp 6 yarım ay elde edecek şekilde dilimleyin ve geniş bir tavada tereyağında 4-5 dakika soteleyin. Balığın üzerini iri doğradığınız Frenk soğanı ile süsleyin. Yanında sote armut ve kremalı turp ile sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo