PİRİNÇ SALATASI

8 Kişilik
Pirinç salatası tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 taze soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2.5 su bardağı sıcak su
  • 200 gr mısır konservesi
  • 2 kırmızıbiber
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz
  • 1 çay bardağı ince kıyılmış dereotu
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 10 kornişon turşu
  • Yarım limonun suyu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı (ekstra)
  • Tuz
  • karabiber
Pirinç salatası hazırlanışı

Pirinci yıkayıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletin. Pirincin suyunu süzüp zeytinyağında 5 dakika kavurun. Üzerine sıcak su ve tuz ilave edip kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın.

Taze soğanı temizleyip ince doğrayın. Kırmızıbiberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın. Pilava ekleyin.

Mısır, maydanoz, dereotu, ince doğranmış kornişon turşu, bezelye, limon suyu, zeytinyağı ve karabiber ekleyip karıştırın. Servis tabağına alarak servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:25:14

çok güzl

Misafir12.10.2016 17:28:44

iyi

Misafir12.10.2016 17:29:44

Harfiyen uyguladim.Cok basarili, cok lezzetli oldu.Tesekkur ederim.

Misafir12.10.2016 17:31:59

iyi

Misafir12.10.2016 17:33:40

HARİKA

Misafir12.10.2016 17:34:32

HARİKA??

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!