LAVAŞ İÇİNDE TAVUK ETLİ SALATA

6 Kişilik
Lavaş içinde tavuk etli salata tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 lavaş
  • 2 parça tavuk filetosu
  • 1 paket Akdeniz yeşillikleri
  • 4~5 kiraz domates
  • Yarım çay bardağı dilimlenmiş siyah zeytin
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 2 salatalık
  • Tuz
  • Karabiber

Sosu için

  • 1 çay bardağı mayonez
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tutam toz safran
  • 2 çay kaşığı hardal
  • 1~2 dal taze kekik
  • Tuz
Lavaş içinde tavuk etli salata hazırlanışı

Tavuk etlerinin üzerine tuz ve karabiber serpip 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenmiş ızgara tavada arkalı önlü pişirin. Lavaşları fırına dayanıklı 2 kasenin içine koyup kuruması için önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuyan lavaşlı salata kaselerinin içine doğradığınız Akdeniz yeşilliğini, dilimlediğiniz biberleri, domatesleri ve salatalıkları ekleyin. Zeytinleri serpin. Üzerine dilimlediğiniz tavuk etlerini ekleyin. Sos için gerekli olan malzemeleri bir şişeye doldurup iyice karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!