HAVUÇLU KABAK SALATASI

6 Kişilik
Havuçlu kabak salatası tarifi için malzemeler
  • 3 havuç
  • 1 kabak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı süzme yoğurt
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
Havuçlu kabak salatası hazırlanışı

Havuç ve kabağı rendeleyin. Ayrı tencerelerde zeytinyağı ile 10 dakika pişirin. Soğumaya bırakın.

Yoğurda sarımsak rendeleyip çırpın. Havuç, kabak ve cevizi içine ekleyin. Tuz ve pul biber ilave edin ve servis tabağına aktarın. Üzerine dereotu ve ceviz serpiştirerek servis yapın.

Havuç salatasına, yağ, limon suyu, sirke, tuz ilave edilebildiği gibi ançuez, ton balığı, kuru meyveler ve kuru yemişler de ekleyebilirsiniz.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:04:11

havuclu tarif cok guzel.zaten yogurt sarmisak ve cevizin girdigi her tarif tarifi imkansiz tatlar sunuyor damak tadi gelismis herkese.yiyen ve yapan herkese afiyet olsun.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!