ÜÇ RENKLİ SALATA

6 Kişilik
Üç renkli salata tarifi için malzemeler
  • 3 büyük patates
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 büyük havuç
  • 1 pancar
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 5 çorba kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Üç renkli salata hazırlanışı

Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri...

Patatesleri yıkayıp kabuklarını soymadan haşlayın.Havuçları soyup ayrı bir tencerede haşlayın.Pancarın kabuğunu soyup dilimleyin ve haşlayın.

Patatesleri,havuçları ve pancarı ayrı kaselerde püre haline getirip tuz,zeytin yağı ve limon suyunun yarısı ile tatlandırın.Kalan zeytinyağı ve limon suyunu ayrı bir kaseye alıp hardal, yoğurt ve maydanozu ilave edin.

Streç folyoyu derin bir kaba yayın.Sırasıyla patates,havuç ve pancar pürelerini yerleştirin.Buzdolabında en az iki saat beklettikten sonra dilimleyip hardallı sos ile servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:58:13

ben böyle bir salata yapmayı düşünüyordum.ama koyu renkli sebzeyi bulamamıştım.en son kırmızı lahana yapayım demiştim.pancar çok güzel fikir.misafirlerime yapacağım.kalıba kat kat da konabilir. teşekkür ederim

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!