Maş Fasulye Piyazı

Maş Fasulye Piyazı
15 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Maş Fasulye Piyazı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı maş fasulyesi
  • 1 demet taze soğan
  • 3~4 dal taze nane
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Maydanoz
Maş Fasulye Piyazı

Nasıl Yapılır

  1. Fasulyeleri yumuşaması için bir gün önceden ılık su dolu bir kapta bekletin.
  2. Suyunu değiştirip geniş bir tencere dolusu suda maş fasulyelerini 15-20 dakika haşlayın ve süzün.
  3. Haşlanmış maş fasulye, kıyılmış taze soğan, kıyılmış nane, zeytinyağı, sirke ve tuzu bir kapta karıştırın.
  4. Servis tabağına alın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Yemeklerin yanına çok yakışan barbunya piyazını da deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo