Dereotlu Ve Yulaflı Kahvaltı Çöreği

Dereotlu Ve Yulaflı Kahvaltı Çöreği
14 Ocak 2023

Sevgili Deniz Orhun’dan hem sağlıklı, hem lezzetli kahvaltı çöreği tarifi. Stanford Üniversitesi’nde verdiğim danışmanlıklardan birinin konusu; sağlıklı pişirme teknikleri eğitimi. Eğer obezite hastalığınız varsa, böbreklerinizden dolayı hayvansal protein yiyemiyorsanız, beyaz un tüketiminiz bağırsaklarınızda problem oluşturuyorsa, peynir ve zeytinin tuzu sabah kahvaltı sonrası sizi rahatsız ediyorsa, vereceğim yulaflı tarifler, doktorunuz ve beslenme uzmanınıza da danışarak, güzel bir içecek ile sabah kahvaltınız için iyi bir seçenek olabilir.

Tahinli çörek ve cevizli çörek tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 18 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Dereotlu Ve Yulaflı Kahvaltı Çöreği için

Malzemeler

  • 3 su bardağı işlenmemiş yulaf ya da yulaf kırması
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 demet dereotu (İnce kıyılmış)
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 parmak kalınlığında 3 parmak genişliğinde beyaz peynir (Ufalanmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Dereotlu Ve Yulaflı Kahvaltı Çöreği

Nasıl Yapılır

  1. Yulafı mutfak robotuyla un gibi ince hale getirin.
  2. Kuru malzemeleri bir kaba alarak karıştırın.
  3. Yoğurt ve sıvı yağı bir kapta karıştırdıktan sonra kuru malzeme karışımını ilave edin.
  4. Daha sonra peynir ile dereotunu ekleyin ve tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra pişirme kalıbına alın. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 15 -18 dakika süreyle renk alana kadar pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo