PATATESLİ VE PEYNİRLİ SU BÖREĞİ

8 Kişilik
Patatesli ve peynirli su böreği tarifi için malzemeler
  • 7 su bardağı un
  • 7 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 250 gr tereyağı
  • -İç malzeme
  • 500 gr patates
  • 2 soğan
  • 300 gr lor peyniri
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Patatesli ve peynirli su böreği hazırlanışı


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

Un, yumurta, su ve tuzu karıştırıp yoğurun. Üzerini nemli bezle örterek 20 dakika bekletin.

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Tavla zarı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup kıyın. Margarini eritip soğanı kavurun. Ateşten alıp lor peyniri, patates, tuz ve karabiberi ilave edin. Hamuru 9 bezeye ayırın ve üzerlerine nişasta serperek oklava ile tepsi büyüklüğünde açın. Suyu tencerede kaynatıp tuz ilave edin. Tereyağını kızdırın. Açtığınız yufkalardan 7 tanesini kaynar suda  teker teker 1 dakika haşlayın. Kevgirle çıkarıp soğuk suyun içine batırın. Suyunu süzün. Fırın tepsisini yağlayıp kalan yufkalardan birini tepsiye yayın. Üzerine  2-3 kaşık tereyağı sürün. Haşladığınız  yufkalardan 3 tanesini aralarına tereyağı sürerek üst üste yerleştirip iç malzemeyi yayın. Üzerine kalan yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin.

Kalan haşlanmamış yufkayı serip kalan yağı sürün. 175 dereceli fırında bir saat pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!