Mısır Unlu Isırgan Otu Keki

Mısır Unlu Isırgan Otu Keki
14 Şubat 2021

Nefis bir kek hazırlamaya ne dersiniz? Isırgan, pırasa, peynir, mısır unu, ve farklı yeşilliklerle sunulan mısır unlu ısırgan otu keki, çay saatlerinin favorisi olacak. Malzemeleri hazırladıysanız, ısırgan otu keki için mutfağa geçelim ve kolları sıvayalım. İçinde ısırgan olsun da ne olacaksa olsun diyenlerdenseniz, ısırgan otlu salata tarifine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mısır Unlu Isırgan Otu Keki için

Malzemeler

  • 1 kg ısırgan otu
  • 2 dal pırasa
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 250 g az yağlı beyaz peynir
  • 100 g lor peyniri
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1/2 çay bardağı un
  • Tuz, taze çekilmiş karabiber
  • 1 küçük kase kıyılmış yeşillik (Nane, dereotu, maydanoz)
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için:

  • 1 tatlı kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • 1 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
Mısır Unlu Isırgan Otu Keki

Nasıl Yapılır

  1. Isırgan otunu ve pırasayı yıkayıp süzdükten sonra çok ince doğrayın. Doğradığınız ısırgan otu ile pırasayı 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  2. Yumurtayı derin bir kaseye alın ve mikserle çırpın. Kalan zeytinyağını, sütü ve suyu ekleyip karıştırın. Kalan malzemeyi ilave edin ve spatula ile karıştırın.
  3. Hamuru yağlanmış kare bir kalıba dökün. Üzerine susam, çörek otu ve ay çekirdeği içi serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 45-50 dakika kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Evde kendi ellerinizle hazırlayabileceğiniz tatlı ve tuzlu pratik kek tarifleri için sayfamızı ziyaret edin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo