Konya Çöreği

Konya Çöreği
23 Şubat 2023
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Konya Çöreği için

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı mahlep

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 15 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
Konya Çöreği

Nasıl Yapılır

  1. Unu hamur yoğurma kabına eleyip ortasını havuz gibi açın.
  2. Eritilip ılınmış tereyağı, süt, yumurta, toz maya, tuz ve mahlebi ilave edin.
  3. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp oda ısısında mayalanması için yarım saat dinlendirin.
  4. Süzme yoğurt ve oda ısısında yumuşatılmış tereyağını krem haline getirinceye kadar çırpın.
  5. Hamuru unlanmış tezgahta merdane ile açıp üzerlerine yoğurtlu karışımdan sürün.
  6. Çörek otu serpin ve rulet ile kare kesin. 20 dakika dinlendirin.
  7. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo