Kabaklı Dilimler

Kabaklı Dilimler
03 Mayıs 2022
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kabaklı Dilimler için

Malzemeler

  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı doğranmış taze soğan
  • 2 kabak (küp doğranmış)
  • 4 yumurta
  • ¾ su bardağı yoğurt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • ¾ su bardağı ufalanmış beyaz peynir
  • 1 çay bardağı maydanoz~dereotu karışımı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Üzeri için

  • 10 kabak dilimi
Kabaklı Dilimler

Nasıl Yapılır

  1. Kabak ve soğanları 4 yemek kaşığı zeytinyağında 10-15 dakika soteleyin.
  2. Geniş bir kasede yumurtaları mikserle çırpın. Yoğurdu ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp ekleyin.
  3. Peyniri, sotelenmiş sebzeleri, maydanozu, dereotunu, kalan zeytinyağını, tuz, karabiberi ve pul biberi ekleyip kaşıkla karıştırın.
  4. Karışımı yağlı kağıt serili fırın kabına aktarıp kabak dilimlerini üzerine dizin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo