BAYATLAMAYAN POĞAÇA

6 Kişilik
Bayatlamayan poğaça tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 şişe soda
  • 2 su bardağı un

İç malzeme için

  • 1/4 demet maydanoz
  • 250 gr beyaz peynir

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Haşhaş
Bayatlamayan poğaça hazırlanışı

Lezzet'in bu pratik tarifleri ile ramazan sofralarınıza ayrı bir özen katın. Yaş mayayı ılık sütün içinde toz şekerle birlikte eritin. Kalan hamur malzemelerini de ekleyip yoğurun. Mayalanması için üzerini bir bezle örtüp 45 dakika bekletin. Beyaz peyniri çatalla ezip maydanozu ince kıyın ve karıştırın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine peynirli karışımdan paylaştırın. Elinizle yuvarlayıp kapatın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin. 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirip servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 16:55:56

2 BARDAK UN İLE BU BOĞCAYI YAPANA HELAL OLSUN DİYORUM TARİFTE YANLIŞLIK VAR EN AZ 4-5 BARDAK İLE YAPTIM.

Misafir12.10.2016 17:10:28

Ben de unu fazla koydum yoksa çok yapış yapış olacaktı ama yine de biraz yapışkan bıraktım:) bekliyorum bakalım nasıl olacak..

Misafir12.10.2016 17:10:30

Evet bu tarif hatalı 2bardak un kesinlikle yetersiz!

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!