AVCI BÖREĞİ

8 Kişilik
Avcı böreği tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 soğan
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 250 gr mantar
  • 250 gr kıyma
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Krep için

  • 4 su bardağı süt
  • 4 yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 su bardağı galeta unu
  • 3 yumurta

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
Avcı böreği hazırlanışı

Sahur sofralarınız için seçme lezzetler hazırlayın. Süt, un, yumurta, ayçiçeği yağı ve tuzu çırpın. Yağlanmış, kızgın teflon tavaya bir kepçe ile krep hamurundan dökün. İki tarafını da pişirin. Hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Harç için bir tavada zeytinyağını ısıtın ve ufak doğranmış soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Ufak doğranmış mantar ve bezelyeleri de ilave edip tuz, karabiberle tatlandırın. Kreplerin içine hazırladığınız harcı paylaştırın. Kenarlarından kıvırarak sigara böreği gibi sarın. Hepsine bu işlemi uyguladıktan sonra, çırpılmış yumurtaya batırıp, ardından galeta ununa bulayın. Derin bir tavada ayçiçeği yağını iyice ısıtın. Böreklerin her tarafını kızartıp tabağa alın. Ilınınca dilimleyerek servis tabağına yerleştirip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!