YAZ TÜRLÜSÜ

4 Kişilik
Yaz türlüsü tarifi için malzemeler
  • 2 kabak
  • 5 minik patlıcan
  • 10 arpacık soğanı
  • 2 diş sarımsak
  • 5 küçük sarı kabak
  • 8 mantar
  • 2 domates
  • 3 kırmızıbiber
  • 4 sivri biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
Yaz türlüsü hazırlanışı

Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Patlıcan ve kabakları enlemesine ortadan ikiye kesin. Sarımsak ve soğanların kabuklarını temizleyin. Kırmızıbiberleri halka doğrayın. Sivri biberlerin saplarını kesin. Mantarları dörde bölün. Domatesleri küp şeklinde doğrayın.

Bütün sebzeleri harmanlayıp zeytinyağında 2 dakika soteleyin. Üzerine sıcak su döküp kapağı kapalı olarak kısık ateşte bütün sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ile tatlandırıp sıcak servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Yaz türlüsüne kırmızı pul biber ve kekik ilave ederek pişirebilirsiniz.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:39:48

ben zeynep bu yemek leziz mi leziz

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!