PATATES ÇORBASI

6 Kişilik
Patates çorbası tarifi için malzemeler
  • 1 kg sığır kemiği 12 su bardağı su 2 kahve fincanı un 1 soğan 1 havuç 1 kereviz 3 patates 50 gr tereyağı 2 defne yaprağı Tuz Karabiber Üzeri için: 4 dilim peksimet ekmeği 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 15 gr tereyağı
Patates çorbası hazırlanışı

İftar yemekleri arasında çorbalar başlangıç olarak iftar sofralarının vazgeçilmezidir.

Soğan, havuç ve kerevizi soyup ikiye kesin. Patatesleride soyup küp şeklinde doğrayın. Kemikleri yıkayıp geniş bir tencereye alın. Üzerine su, defneyaprakları ve doğranmış sebzeleri ilave edin. Kaynamaya başlayınca üzerinde biriken köpükleri süzgeç yardımıyla alın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin.

Sebzeleri tencerenin içinden alın. Suyunu süzüp patatesleri bu suyun içine tekrar ekleyin. Mikserle pütürsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın.

Ayrı bir tencerede tereyağını eritip unu kavurun. Patates püresini azar azar ilave ederek 10 dakika kadar kaynatın. Ocaktan alın.

Üzeri için tereyağını eritip nane ve toz kırmızı biberi kavurun. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Peksimet ekmeğini her kasenin üzerine yerleştirin. Üzerine tereyağı ile kavrulmuş baharat karışımını gezdirerek dökün. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!