MANTARLI VE ISPANAKLI KİŞ

6 Kişilik
Mantarlı ve ıspanaklı kiş tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 7 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket margarin
  • Tuz

İç malzeme için

  • 400 gr mantar
  • 1 soğan
  • 1 kg ıspanak
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2~3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Beşamel sos için

  • 125 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt

Üzeri için

  • 150 gr kaşar peyniri
  • Kırmızı pul biber
Mantarlı ve ıspanaklı kiş hazırlanışı

Diğer sahur yemeklerimiz 

Lezzet'in bu muhteşem tarifleri ile ramazan sofralarınıza ayrı bir özen katın. Ispanağı haşlayın. Soğanı küp doğrayıp ayçiçeği yağında pembeleşinceye kadar kavurun. İnce doğranmış mantarları ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ispanağı ilave edip karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin. Unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Mantarlı karışımın tamamını ekleyip karıştırın. Karıştırmaya devam ederek sütü ilave edin. 2-3 dakika sonra ocaktan alarak ılınmaya bırakın. Hamur için bütün malzemeleri yoğurun. Unlanmış tezgahta merdane ile hamuru çok inceltmeden açın. 26 cm çapındaki kelepçeli kalıba, hamurun kenarlarını yukarı doğru kaldırarak yerleştirin. Üzerine ıspanaklı karışımı dökün. En üste rendelenmiş kaşar peyniri ve pul biber serpiştirin. Kenarlardaki hamuru, karışımın üzerine doğru bastırın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!