MANİSA KEBABI

4 Kişilik
Manisa kebabı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 750 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 1 soğan
  • 1 havuç
  • 2 patates
  • 200 gr mantar
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Krep hamuru için

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 8 dilim kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Süslemek için

  • 4 domates
  • Maydanoz
Manisa kebabı hazırlanışı

Lezzet'in bu muhteşem yöresel tarifleri ile siz de Ramazan sofralarınızı hazırlayabilirsiniz. Soğanı piyazlık doğrayın ve etle birlikte, etler suyunu çekinceye kadar 3 yemek kaşığı tereyağı ile birlikte kavurun.

Havucu halka dilimleyip ekleyin ve 3 dakika daha kavurun.

Kuşbaşı doğranmış patatesi ve dörde bölünmüş mantarları ilave edip pişirmeye devam edin. Bir miktar su ekleyip kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.

Krep için yumurtalarla un, süt ve ayçiçeği yağını mutfak robotunda karıştırın. Yanmaz tavayı yağlayın. Krep hamurundan 1 kepçe alıp tavaya dökün.

Tavayı sürekli sallayarak hamuru tavaya yayın. İki tarafını da pişirin. Krepler piştikten sonra kreplerden birini çukur bir kaseye yerleştirip kenarlarını sarkıtın. Kepçe dolusu kebap harcını krebin ortasına yerleştirin. Krebi bohça şeklinde kapatın.

Kaseyi hafif yağlanmış küçük bir tepsi yardımıyla ters çevirin. Diğer krepleri de aynı şekilde tepsiye yerleştirin.

Üzerlerine kaşar peyniri dilimlerini dizin. Tencerede kalan etin sosunu tepsiye dökün. 200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika ısıtın. Fırından çıkarıp krebin üzerine 1 dilim domates ve ince kıyılmış maydanoz yerleştirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!