DİVRİĞİ PİLAVI

4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Divriği pilavı tarifi için malzemeler
  • 45 gr tereyağı
  • 1 su bardağı pilavlık pirinç
  • 1 su bardağı et suyu
  • 150 gr kuzu eti
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı badem içi
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 su bardağı kuş üzümü
  • 1 soğan
  • 1 tatlı kaşığı dövülmüş tane karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz
Divriği pilavı hazırlanışı

Lezzet'in bu muhteşem yöresel tarifleri ile iftar sofralarınıza ayrı bir özen katın. Pirinci birer çay kaşığı tuz ve limon suyu ilave edilmiş sıcak suda yarım saat kadar bekletin. Yıkayıp süzün. Üzümleri yıkayıp bir kaseye alın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip 15 dakika kadar bekletin.

Kuzu etini küp şeklinde doğrayıp haşlayın. Bademi 30 gr tereyağı ile kavurun.

Soğanı soyup kıyın. Kalan tereyağını pilav tenceresinde eritip soğanı kavurun. Sırasıyla nohut, kuş üzümü, baharat ve haşlanmış eti ilave edin. 5 dakika kavurun. Sıcak et suyu ekleyin.

Kaynayınca tuz, süzülmüş pirinc ve bademleri ilave edin. Tahta kaşıkla karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerenin kapağını açmadan 10 dakika dinlendirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!