PASTIRMALI KURU FASULYE

4 Kişilik
Pastırmalı kuru fasulye tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 5 dilim pastırma
  • 3 soğan
  • 2 domates
  • 2 sivribiber
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı sıcak su
  • Karabiber
  • Tuz
Pastırmalı kuru fasulye hazırlanışı


Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip biraz diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün.

Soğan ve domatesleri temizleyip küp şeklinde doğrayın. Sivribiberlerin çekirdeklerini çıkarıp küçük küçük doğrayın. Tencerede sıvıyağı kızdırın. Soğan ve biberi ilave edip kavurun. Pastırmanın çemenlerini ayıklayın ve ortadan ikiye kesip tencereye alın, birkaç dakika daha kavurun. Domatesi ilave edip karıştırın. Salçayı 1 kaşık suyla ezip ekleyin ve sos kıvamını alıncaya kadar kavurun.

Fasulyeyi pastırmalı karışıma ilave edip üzerini örtecek kadar su ekleyin. Tuz ve karabiber serpip karıştırın. Su kaynayınca ateşi kısın. Kapağı kapalı olarak 40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!