FISTIKLI KEBAP

6 Kişilik
Fıstıklı kebap tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr az yağlı koyun kıyması (1 kere çekilmiş)
  • 150 gr Antep fıstığı
  • Tuz

Servis için

  • 2 soğan
  • Sumak
  • Maydanoz
  • 4 sivri biber
  • 4 domates
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 tırnak pide
  • Tuz
Fıstıklı kebap hazırlanışı

Bayrama özel kolay hazırlayacağınız güzel bir tarif. Kıymayı tuz ile yoğurun. Fıstıkları mutfak robotunda iri çekip kıymaya ilave ederek tekrar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şişe geçirerek elinizle yayın. Izgarada pişirip, şişten çıkarın. Tırnak pideleri etlerin boyutuna göre kesip servis tabağına yerleştirin. Soğanları piyazlık doğrayıp, tuz ve sumak serpiştirip karıştırın. Domatesleri ve biberleri közleyin. Hepsini birlikte servis tabağına alıp, maydanoz, yoğurt ve isteğe göre bulgur pilavı ile servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!