Zerdeçallı Havuç Marmeladı

Zerdeçallı Havuç Marmeladı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zerdeçallı Havuç Marmeladı için

Malzemeler

  • 1 kg havuç
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 kg toz şeker
  • 2 kabuk tarçın
  • 4~5 karanfil
  • 1.5 çay bardağı su
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık (isteğe göre)
Zerdeçallı Havuç Marmeladı

Nasıl Yapılır

Havuçların kabuğunu kazıyıp irice rendeleyin. 1-2 yemek kaşığı şekerle birlikte iyice ovun. Zerdeçalı ekleyip karıştırın ve bu şekilde 3 saat bekletin. Şerbeti için kalan şekeri, karanfil tanelerini, rendelenmiş portakal kabuğunu ve suyu orta boy tencereye alın. Şerbet kıvamına gelip birkaç taşım kaynayınca havucu ilave edin. Reçel kıvamına gelince ocaktan alın ve hemen limon suyunu sıkıp karıştırın. Oda ısısında soğuyunca sterilize edilip iyice kurulanmış cam kavanozlara doldurun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo