Tarhanalı Çıtırlar

Tarhanalı Çıtırlar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tarhanalı Çıtırlar için

Malzemeler

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 yumurta
  • 4.5 yemek kaşığı un
  • 200 gr tarhana
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1.5 yemek kaşığı tarhana
  • 2 parça tavuk göğüs eti
  • 8~9 dal biberiye
  • 1 büyük boy soğan
  • Ayçiçek yağı
Tarhanalı Çıtırlar

Nasıl Yapılır

Un, buğday nişastası, maden suyu ve yumurtayı bir kapta hafifçe çırpın. Karışımın içinde bulunduğu kaseyi buzlu su dolu başka bir kasenin üzerine yerleştirin. 1.5 yemek kaşığı tarhanayı ekleyip karıştırın. 200 gr tarhanayı geniş bir kabın içine alın. Parmak şeklinde kestiğiniz tavuk etleri, biberiye dalları ve soğan halkalarını bu karışıma bulayın. Tarhanaya bulayıp ayçiçek yağında kızartın. Sıcak servis yapın.

Çıtır kaplama için kullandığınız tarhana bu amaçla çok sık kullanılan galeta unu yerine leziz bir alternatif.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo