MANDALİNA REÇELİ

0 Kişilik
Mandalina reçeli tarifi için malzemeler
  • 2 kg küçük boy mandalina
  • 1 avuç karanfil
  • 2 kg toz şeker
  • 750 ml su
  • Yarım limonun suyu
Mandalina reçeli hazırlanışı

Mandalinaları kaynar su dolu tencereye atıp, 2-3 dakika bekletin. Suyunu süzüp, aynı işlemi 3 kez daha tekrarlayın. Mandalinaların üzerine karanfil saplayıp, toz şeker serpin ve 2 gece dinlendirin. Su ilave edip kıvamalana kadar kaynatın. Limon suyu ekleyip 2- 3 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Cam kavanozlara doldurun.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:27:33

mandalinalar soyulacak mı?

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!