HAŞHAŞLI PAPATYA EKMEK

2 Kişilik
Haşhaşlı papatya ekmek tarifi için malzemeler
  • Yarım kg un 1 çorba kaşığı toz maya 1 su bardağı ılık süt 1 çorba kaşığı tozşeker 1 çorba kaşığı margarin 2 çorba kaşığı haşhaş tohumu 1 kahve fincanı ılık su 2 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz
  • 1 yumurta sarısı
Haşhaşlı papatya ekmek hazırlanışı

 Ilık sütü derin bir kaseye alıp maya ve tozşekeri ilave ederek eriyinceye kadar karıştırın. Kabarıncaya kadar ılık ortamda 15-20 dakika bekletin. Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Tuz, ılık su, mayalı süt ve margarini ilave edip karıştırın. Haşhaş tohumlarını ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde kapatıp üzerine sıvıyağ sürün ve streç folyo ile kaplayın. 30 dakika mayalanmaya bırakın. 

Hamuru 14 parçaya ayırıp yuvarlayarak bezeler hazırlayın. Fırın tepsisini yağlayın. Bir bezeyi tepsiye alıp 6 bezeyi etrafına dizerek papatya şeklini verin. Diğer bezeleri de aynı şekilde tepsiye yerleştirin. Böylece 2 papatya ekmek hazırlamış olacaksınız. 10 dakika daha dinlendirin.

Yumurtayı çırpın ve ekmek hamurlarının üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!