Gül Reçeli

Gül Reçeli
30 Mayıs 2023

Sevgili Aksu Çuğ'un eşsiz yorumuyla hafif ve tam kıvamında gül reçeli tarifi için detaylara geçebilirsiniz.

Daha fazlası için değişik reçel tariflerine göz atın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Gül Reçeli için

Malzemeler

  • 6 adet reçellik gül
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 l su
  • 1/2 adet limonun suyu
Gül Reçeli

Nasıl Yapılır

  1. Reçellik güllerin yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve süzün.
  2. Gül yapraklarını tencereye alıp şeker ve limon suyunu ekleyin. Hafif ovup yarım saat bekletin.
  3. Suyu ilave edip tencerenin ağzı açık olarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Pişirme sırasında oluşan köpüğü kevgirle alın.
  4. Reçel kıvamına gelince tencereyi ateşten alıp soğutun. İyice soğuyan reçeli kavanozlara paylaştırın. Afiyet olsun.
  5. Kadifemsi ve güzel kokulu güller, reçel yapımı için idealdir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo