GÜL REÇELİ

0 Kişilik
Gül reçeli tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı Isparta gülü
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
Gül reçeli hazırlanışı

Kokulu taze Isparta güllerinin 2 su bardağı dolusu kadarını fazla derin olmayan yayvan bir tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı su ekleyip hafif ateşte 5-7 dakika pişirin. 2 su bardağı toz şeker, yarım limon suyu ekleyip kıvamı hafifçe koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Cam kavanozlara doldurup soğuyana kadar bekletin. Kapaklarını sıkıca kapatıp kullanacağınız güne kadar saklayın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!