Domatesli Acı Biber Turşusu

Domatesli Acı Biber Turşusu
06 Aralık 2022

Genel olarak Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilen domates, yemeklerin ana malzemesi olarak kullanılır. Yanına en çok yakışan sebze ise acı biberdir. Özellikle sulu yemeklerin içinde kullanılan bu besinler, antioksidan görevi görürler. Domatesli biber turşusu; kansızlığı gidererek vücudun daha dinç olmasını sağlar. Kalp krizi, obezite ve stres gibi hastalıkların azalmasında önemli bir etkisi bulunur. Domatesli acı biber turşusu nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, domatesli acı biber turşusu tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Domatesli Acı Biber Turşusu Kaç Kaloridir?

Domates ve biber ile hazırlanan turşunun bir porsiyonu, yaklaşık 25 kaloridir. Acı biber turşusunu, öğle ve akşam öğünlerinde ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.

Yemeklerin yanında servis edilen turşu çeşitleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, patlıcan turşusu tarifine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Domatesli Acı Biber Turşusu için

Malzemeler

  • 1 kg salçalık domates
  • 2 kg sivri biber
  • 15 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 demet maydanoz
Domatesli Acı Biber Turşusu

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip saplarını kesin.
  2. Sarımsakları ince kıyıp biberlerle birlikte rendelediğiniz domateslere ilave edin. Tuz ve sirkeyi ekleyip harmanlayın.
  3. Hazırladığınız karışımı kavanoza aktarın. Maydanozu yıkayıp hafif kurulayın. Elinizle kopartıp kavanozun en üstüne yerleştirin.
  4. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Bir hafta sonra suyunu kontrol edin. Gerekirse su ilavesi yapın. Buzdolabında muhafaza edin. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Domatesli acı biber turşusunu; tepsi kebabı ya da kuru fasulyenin yanında servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Kullanacağınız malzemelerin mevsimlik olmasına özen gösterin. Başlamadan önce bol su ile durulayın ve kurutun.
  • Turşuyu hazırlarken; bir bardak sirkeye üç bardak su ölçüsünü kullanın.
  • Saklama işlemi için, hava almayan cam kavanozları kullanabilirsiniz. Kavanozları bir gece önceden sıcak su ile sterilize edin ve kuruması için ters çevirin.
  • Turşunun hazır olması süresi 15 ile 30 gün arasında değişiklik gösterebilir. Bu sürede kapağı açmamaya özen gösterin.
  • Turşular hazır olduktan sonra buzdolabında muhafaza ederek kullanım süresini uzatabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo