Balık Ekmek

Balık Ekmek
03 Ocak 2024

Türk mutfağının geleneksel sokak lezzetleri arasında yer alan balık ekmek, özellikle Eminönü ile özdeşleşmiştir. Francala ekmek, uskumru ve çeşitli sebzeler ile hazırlanan bu yemek, teknelerde hazırlanıp satılmasıyla bilinir. Sahil kıyılarında satılan balık ekmek, turistler tarafından da büyük bir ilgi görmektedir. Peki, evde balık ekmek nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, ev yapımı balık ekmek tarifine geçebiliriz.

1 Porsiyon Balık Ekmek Kaç Kalori?

  • Bir francala ekmeği ile hazırlanan balık ekmek, yaklaşık 400 kaloridir. Besin değerleri bakımından zengin olan bu besin, ölçülü bir şekilde tüketilebilir.

Sokak lezzetleri arasında yer alan midye tava tarifine de mutlaka göz atın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Balık Ekmek için

Malzemeler

  • 2  adet yarım francala ekmek
  • 2 parça uskumru fileto (Veya levrek fileto)
  • 1 küçük soğan
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1/2 demet maydanoz
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Balık Ekmek

Nasıl Yapılır

  1. Maydanozu temizleyip yıkayın ve süzgeçte bekletin. Suyu süzülünce yaprak yaprak ayırıp iri doğrayın. Soğanı da piyazlık doğrayıp hazırlayın.
  2. Filetoların üzerine hafifçe zeytinyağı sürüp ızgarada iki taraflı olarak pişirin. Soğan, maydanoz, pul biber, tuz ve karabiberi bir kapta harmanlayıp biraz ezerek karıştırın.
  3. Ekmekleri sandviç şeklinde ikiye kesip bir parça balık ve maydanozlu soğanı arasına yerleştirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Püf Noktası
  • Maydanozları bıçak yerine elinizle temizleyin ve küçük parçalara ayırın.
  • Tarifte uskumru yerine levrek fileto veya ayıklanmış hamsi de kullanabilirsiniz.
  • Sandviçin içerisine doğranmış marul ve roka koyarak lezzetini arttırabilirsiniz.
  • Balıkları ekmeğe dizdiğinizde, üzerine limon sıkarak tadını güzelleştirebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo