Antepfıstıklı Lokmalar

Antepfıstıklı Lokmalar
17 Nisan 2022
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Antepfıstıklı Lokmalar için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 5 gr kuru maya
  • 1 kahve fincanı ılık su
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı ince çekilmiş antepfıstığı
  • Bir tutam tuz

Kızartmak için

  • Sıvıyağ

Şurup için

  • 2 su bardağı su
  • 2 buçuk su bardağı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Antepfıstıklı Lokmalar

Nasıl Yapılır

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in tatlı tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Şurup için, su ve şekeri tencerede 5 dakika karıştırarak kaynatın. Limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Bir kapta mayayı 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 kahve fincanı ılık su ile ezin. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Bir tutam tuz ekleyip harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın. Mayalı suyu ilave edip hamuru yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp oda ısısında 15-20 dakika bekletin. Unun ortasını tekrar açıp yumurta, antepfıstığı ve 1 bardak suyu ilave edip karıştırın. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat daha dinlendirin.

Sıvıyağı tavada kızdırın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp kızartın. Kevgirle süzüp servis tabağına alın. Üzerine soğuk şurubu gezdirin. İnce çekilmiş antepfıstığıyla süsleyip ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo