Kuymak
07 Şubat 2024

Kuymak’ın Karadeniz’in doğu kesiminde olan hakimiyeti, beğenisi tartışılmaz. Bölgenin soğuk iklimine karşı dayanıklılığı artırdığı gibi kendine has lezzetiyle özellikle kahvaltıların baş yemeğidir.

Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Kuymak için

Malzemeler

  • 350 gr mısır unu
  • 350 gr tereyağı
  • 350 gr telli peynir
  • 30 gr tuz
  • 2 litre su
Kuymak

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi
  • Mutlaka sıcak servis edin. 
  • Yanında ekmek ile servis edilir. 
Püf Noktası
  • Mısır ununu kokusu çıkana kadar kavurabilir ya da direk kavrulmuş mısır unu satın alabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo