Kornişon Turşu

Kornişon Turşu
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kornişon Turşu için

Malzemeler

  • 2 kg kornişon
  • 5 diş sarımsak
  • 1.5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 litre su
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 dal dereotu
  • 5~6 nohut
  • 1 kesme şeker
Kornişon Turşu

Nasıl Yapılır

Kornişonları iyice yıkayın. Kürdanla birkaç yerinden delin. Su, elma sirkesi, üzüm sirkesi ve tuzu bir kapta karıştırın. Cam kavanoza nohutları ve sarımsakları bütün olarak yerleştirin. Kornişonları ve küçük dallara ayrılmış dereotunu kavanoza ekleyin. Hazırladığınız sirkeli suyu kavanozun içine dökün. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp yaklaşık 15 gün boyunca serin ve kuru bir ortamda muhafaza edin. Afiyet olsun.

Dilerseniz, lahana turşusu tarifini de deneyebilirsiniz.

Püf noktası
Nohut taneleri mayalanmayı hızlandırıp turşunun daha lezzetli olmasını sağlar.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo