Kızılcık Marmelatı

Kızılcık Marmelatı
26 Temmuz 2021

Kızılcıkgiller familyasına ait bir bitki olan kızılcık, Şubat-Mart aylarında açan kırmızı renkli bir meyvedir. Genellikle reçel ve çay yapımında kullanılan kızılcık, idrar yolu enfeksiyonlarını önler. Sindirimi arttıran ve kötü kolesterolü düşüren kızılcık, kalp hastalıklarına yakalanma riskini de düşürür. Chef Aydın Demir, eşsiz lezzetiyle kahvaltı sofralarını güzelleştirecek kızılcık marmelatı tarifini bizlerle paylaştı. Malzemeler hazırsa, kızılcık marmelatı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak kuşburnu marmelatı ve kayısı marmelatı tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kızılcık Marmelatı için

Malzemeler

  • 1 kilo kızılcık
  • 1 kilo toz şeker
  • 2 bardak su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu 
Kızılcık Marmelatı

Nasıl Yapılır

  1. Kızılcıklar yeterince olgun değil ise birkaç gün bir tepside güneş gören bir yerde bekletip iyice yumuşamasını sağlayın.
  2. Daha sonra  yıkayıp süzdürün. Kızılcıkları tencereye koyun ve üzerine suyu ilave edin.
  3. Kısık ateşte kızılcıklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra süzgeçten geçirip kızılcıkların çekirdeklerini  ve kabuklarını ayırın.
  4. Süzdüğümüz kızılcıkları bir tencereye alıp şekeri de  üstüne  döküp kıvam alana kadar karıştırarak kısık ateşte pişirin.
  5. Ardından limon suyunu da  ilave edip 5 dk kadar daha kaynatıp altını kapatın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo