Kestane Marmeladı

Kestane Marmeladı
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kestane Marmeladı için

Malzemeler

  • 500 gr kestane
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 su bardağı su
  • Birkaç damla vanilya esansı
Kestane Marmeladı

Nasıl Yapılır

Kestaneleri yıkayıp ılık su dolu bir kaba doldurun. 2 saat bekletin. Tepelerini keskin bir bıçakla artı şeklinde kesin ve bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ekleyip ocağa alın. 30 dakika orta ateşte pişirin. Haşlanan kestanelerin kabuğunu soyup temizleyin. Başka bir tencereye bir bardak su, esmer şeker ve pekmezi aktarıp ocağa alın. Vanilya esansını ekleyin. Kısık ateşte kaynayana kadar pişirin. Su kaynadığında kestaneleri içine atın. Biraz kıvam almaya başlayınca malzemeyi blender’dan geçirin. Tamamen pürüzsüz olana kadar iyice ezin. Soğuyunca kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın ve serin bir yerde saklayın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo