Taze İncir Reçeli

Taze İncir Reçeli
30 Ekim 2023

Dutgiller ailesinden olan incirin ana vatanı Akdeniz ve Asya'dır. Ülkemizde en çok Aydın'da üretimi yapılan incir, magnezyum ve kalsiyum deposu olarak bilinir. Kemik gelişimine ve sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur. Uzun süre tokluk hissi verdiği için diyet listelerinde de ilk sıralarda tercih edilir. Özellikle tatlı tariflerinde yer verilen bu meyve, reçel yapımında da kullanılır. Malzemeleriniz hazırsa, püf noktalarıyla ev yapımı taze incir reçeli nasıl yapılır gelin birlikte görelim:

1 Porsiyon Taze İncir Reçeli Kaç Kaloridir?

  • Olgun meyvelerle hazırlanan incir reçelinin 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 105 kaloridir. Dilerseniz, tatlı incir kullanarak şekersiz taze incir reçeli de hazırlayabilirsiniz.
  • Diyet listelerine ekleyebileceğiniz reçelin, farklı bir çeşidi ise 75 kalorilik kayısı reçeli ve ahududu reçeli tarifidir.
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Taze İncir Reçeli için

Malzemeler

  • 1 kg taze incir
  • 750 g toz şeker
  • 200 m lsu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu veya 2-3 tane limon tuzu
Taze İncir Reçeli

Nasıl Yapılır

  1. Öncelikle kullanacağınız incirleri yıkayıp her birini dörde bölün.
  2. O esnada toz şekeri ve suyu tencereye alın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp, şerbet hafif koyu bir kıvama gelene kadar kaynatın.
  3. Şerbetin içine limon suyu veya limon tuzu ekleyin. Önceden dilimlediğiniz incirleri kaynayan şerbetin içine atın.
  4. Arada bir karıştırın ve üzerinde biriken köpük varsa alarak, incirler dağılmadan 5-10 dakika pişirin.
  5. Pişen incirleri ocaktan alın, ılındıktan sonra temiz ve kuru bir kavanoza aktarın.
Servis Önerisi
  • İncir reçelini kaymak ile birlikte servis edebilirsiniz.
  • İncir reçeline ceviz serpebilirsiniz. 
Püf Noktası
  • İlk olarak kullanacağınız incirlerin taze ve olgun olmasına dikkat edin. 
  • Tarife başlamadan önce incirlerin tadına bakın ve şeker ölçüsünü belirleyin. İncirler çok tatlıysa şeker oranını düşürebilir, ekşiyse arttırabilirsiniz.
  • İncirlerin suyunu salabilmesi için tencerenin içine şeker ve incirleri ekleyerek bir gece bekletin.
  • Reçelin kıvamını anlamak için bir kaşık yardımıyla dağılıp dağılmadığına bakın. Eğer reçel dağılıyorsa birkaç dakika daha pişirin.
  • Reçeli saklamak için kullanacağınız kavanozları sıcak suyla sterilize edin ve kapaklarını kontrol edin.
  • Reçelin şekerlenmemesi ve daha uzun saklanması için, içine limon suyu eklemeyi ihmal etmeyin.
  • Kavanozlara koyduğunuz reçelleri bir gece ters çevirerek bekletin. 
  • Reçelin içerisine ufalanmış ceviz ekleyerek, cevizli taze incir reçeli de hazırlayabilirsiniz.
  • İncir reçelini pişirirken fazla karıştırmamaya özen gösterin. Aksi halde dağılır.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo