Hardal Soslu Somon Ve Fesleğenli Gnocchi

Hardal Soslu Somon Ve Fesleğenli Gnocchi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hardal Soslu Somon Ve Fesleğenli Gnocchi için

Malzemeler

  • 1 paket gnocchi
  • Yarım demet fesleğen
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 parça somon fileto
  • Tuz
  • Karabiber

Sos için

  • 4 yemek kaşığı dijon hardalı
  • 4 tatlı kaşığı esmer şeker
Hardal Soslu Somon Ve Fesleğenli Gnocchi

Nasıl Yapılır

Gnocchi’leri kaynayan tuzlu suda yumuşayıncaya kadar pişirin. Süzüp sudan geçirin. Tereyağınım eritip kısık ateşte rengi hafif sararıncaya kadar bekletin ve gnocchi’leri ekleyerek karıştırın. İnce kıyılmış fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyin. Hardal ve şekeri iyice karıştırın. Somonları fırın kabına alıp üzerine zeytinyağı, tuz, karabiber gezdirin. Hardal sosunu balıkların üzerine paylaştırıp 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Servis tabağına fesleğenli gnocchi’yi yayın. Üzerine somon balıklarını yerleştirip isteğe göre roka yaprakları ile birlikte sıcak servis yapın.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo