Bizcocho

Bizcocho
04 Ocak 2021

Kek denildiğinde herkesin aklına yumuşak kıvamlı kekler geliyor. Bizcocho'da onlardan biri. İspanyol mutfağından dünyaya yayılan bizcocho, sünger kek anlamına gelmektedir. Yalnızca 5 malzeme ile hazırlanan bu kek, hem yumuşacık, hem de lezzeti. Bizcocho yapmanın en önemli noktası ise yumurtanın sarı ve beyazlarını ayırmaktan geçiyor. Çay saatlerine çok yakışacak bizcocho nasıl yapılır diye merak edenler için, detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak victoria sponge kek ve volcano kek tarifini deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Bizcocho için

Malzemeler

  • 1.5-2 su bardağı un
  • 4 adet yumurta
  • 2 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
Bizcocho

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak iki ayrı kabın içerisine yumurtanın sarı ve beyazlarını ayırın.
  2. Yumurta beyazının içerisine çok az toz şekeri ekleyin ve köpük iki katına çıkana kadar karıştırın.
  3. Şekerin kalanını ise yumurta sarılarına ekleyin krema kıvamı alana kadar çırpın.
  4. Yumurta sarılarının üzerine vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyin, çırpmaya devam edin.
  5. Farklı kaptaki yumurta beyazlarını, yumurta sarılarının üzerine üç kere de boşaltın.
  6. Alttan üste doğru spatula ile karıştırın. Yumurta beyazını söndürmemeye özen gösterin.
  7. Yağlı kağıt serili veya yağlanmış kelepçeli kalıba (22 cm ya da 24 cm) kek harcını aktarın.
  8. Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında, keki yaklaşık 40 dakika pişirin.
  9. Pişen keki, oda sıcaklığında 1 saat dinlendirin. Ardından pudra şekeri serpiştirin ve dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Bizcocho Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarifte kullanacağınız yumurtaların oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  2. Yumurtaların beyaz ve sarılarının birbirine karışmamasına dikkat edin.
  3. Unun miktarını harcın kıvamına göre ayarlayabilirsiniz. Köpük kıvamında olmalı.
  4. Lezzetini arttırmak için yoğurt ve sıvı yağ da ekleyebilirsiniz.
  5. Aroma katmak için limon kabuğu veya portakal kabuğu rendesi kullanabilirsiniz.

1 Dilim Bizcocho Kaç Kalori?

  1. Bizcocho'nun bir dilimi, yaklaşık 110 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksektir. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo