Ballı Ve Hardallı Çıtır Havuç

Ballı Ve Hardallı Çıtır Havuç
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ballı Ve Hardallı Çıtır Havuç için

Malzemeler

  • 1 kg havuçcu
  • 2 çay kaşığı hardal tozu
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı bal
  • Tuz
Ballı Ve Hardallı Çıtır Havuç

Nasıl Yapılır

Havuçların kabuğunu temizleyip 5 dakika haşlayın ve suyunu süzüp soğumaya bırakın. İri parçalar şeklinde kesin. 1 yemek kaşığı balı ve hardal tozunu bir kasede karıştırın. Havuçları bu karışıma bulayın. Havuçları fırın tepsisine dizin. Üzerine zeytinyağı gezdirip 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Kızarmaya başlayan havuçları fırından alın. Üzerine bal gezdirip tuz serpin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo