Zerdeçallı Ekmek

Zerdeçallı Ekmek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zerdeçallı Ekmek için

Malzemeler

  • 5 su bardağı buğday unu
  • Tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı mahlep
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Ilık su
Zerdeçallı Ekmek

Nasıl Yapılır

Un, tuz, maya, zerdeçal ve mahlebi geniş bir kapta harmanlayın. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını ekleyip karıştırın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde azar azar su ilave edip yoğurun. Hamur kıvam aldığında üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. Mayalanan hamuru tekrar yoğurun. Şekillendirip yağlı kağıt serili bir fırın tepisine alın. Üzerini nemli bir bezle örterek 40 dakika daha dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo