Fındıklı Ve Mantarlı Ekmek Dilimleri

Fındıklı Ve Mantarlı Ekmek Dilimleri
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Fındıklı Ve Mantarlı Ekmek Dilimleri için

Malzemeler

  • 100 g mantar
  • 20 g tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı ince kıyılmış taze biberiye
  • 1 diş sarımsak
  • 20 g iri kırılmış fındık
  • 2 dilim ekmek
  • 50 g taze kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
Fındıklı Ve Mantarlı Ekmek Dilimleri

Nasıl Yapılır

Yapışmaz yüzeyli bir tavada tereyağını eritin ve dilimlediğiniz mantarları ekleyip soteleyin. İnce kıyılmış biberiye, ezilmiş sarımsak, fındık ve baharatları ekleyerek 1-2 dakika daha soteleyip ocaktan alın. Ekmek dilimlerinin bir yüzünü ızgarada kızartın. Kızartılmayan yüzeyine tereyağı sürerek yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Hazırladığınız mantarlı harcı ekmek dilimlerinin üzerlerine paylaştırın. Üzerlerini dilimlenmiş kaşar peyniriyle kapatarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında peynirler eriyinceye kadar 7-8 dakika pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırarak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, ev yapımı mantarlı ekmek tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo