Kinoalı Ekmek

Kinoalı Ekmek
24 Kasım 2023
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kinoalı Ekmek için

Malzemeler

  • 1 su bardağı kinoa
  • Yarım çay bardağı bal
  • 2.5 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket instant maya
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 60 m eritilmiş tereyağı
  • 1 yumurta

Üzeri için

  • 15 gr tereyağı
Kinoalı Ekmek

Nasıl Yapılır

Kinoa, bal, 2 su bardağı su ve tuzu tencereye alıp kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Un ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Yarım su bardağı ılık su, yumurta, süt ve tereyağını ekleyin. Pişen kinoadan yarım çay bardağı  kadar ayırıp kalanını hamura ekleyin ve yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur için gerekirse un ekleyin. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamurdan parçalar kopartıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerini örterek 20 dakika bekletin. Üzerine fırça ile tereyağı sürüp ayırdığınız kinoayı serpiştirin ve 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo