Bal kabağının kabuğunu soyup küçük parçalar şeklinde doğrayın. Tencereye alıp su ekleyerek haşlayın. Suyunu süzüp püre şeklinde ezin. Su, süt ve mayayı hamur yoğurma kabına alın. Karıştırıp 10 dakika bekletin. Unu ve tuzu ekleyip 5-6 dakika yoğurun. Yumurtaları teker teker ekleyip yoğurmaya devam edin. Şekeri ekleyip yoğurun. Tereyağını küçük küpler şeklinde kesin. Tereyağını hamura azar azar ekleyip büyük bir tahta kaşıkla ezerek karıştırın (20 dakika boyunca). Bal kabağını ekleyip karıştırmaya devam edin. Ekmek hamurunun üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat oda ısısında bekletin. Hamurun üzerine elinizle birkaç kez bastırıp havasını alın. Büyük kapaklı bir kabın içine alıp buzdolabına kaldırın. Her 30 dakikada bir çıkarıp 4 kez yoğurduktan sonra buzdolabında 1 gün boyunca bekletin. Bir sonraki gün büyük bir yuvarlak kalıbın içini hafifçe yağlayın. Hamuru 8 eşit parçaya kesin. Yuvarlayıp kalıbın içine yan yana dizin (sıkıştırmadan dizmelisiniz). Üzerini tekrar nemli bezle kapatıp 2 saat daha bekletin. 1 yemek kaşığı su ve yumurtayı bir kasede çırpın. Hamurların üzerine sürün. 20 dakika boyunca önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Izgara teli üzerine alıp oda ısısında ılınmasını sağlayın. Servis yapın.
Teşekkür ederiz.