Baget Köy Ekmeği

Baget Köy Ekmeği
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Baget Köy Ekmeği için

Malzemeler

  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 paket yaş maya
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 5 su bardağı kepekli buğday unu
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Baget Köy Ekmeği

Nasıl Yapılır

Şeker, tuz, maya ve ılık suyu bir kasede karıştırın. Unun yarısını geniş bir yoğurma kabına alın. Mayalı karışım ve zeytinyağını ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar, kalan unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika mayalandırın. Dinlenen hamuru tekrar yoğurup baget ekmek şekli verin. Ekmeğinizi yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Üzerine bıçakla verev kesikler atıp un serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo