Aromalı Tam Buğday Ekmeği

Aromalı Tam Buğday Ekmeği
29 Kasım 2021

Tarifimizde kullandığımız tam buğday unu ve yulaf ezmesi şeker oranı düşük besinlerdir. Özellikle bu tür unları süt veya yoğurt ile karıştırarak kullandığımızda mevcut glisemik indeks daha da düşer. Pişirilen ekmek, et, tavuk veya balık gibi bir proteinle birlikte yenirse, hele bu yiyeceklerin yanında bir de bol limonlu salata tüketilirse kan şekeri çok yavaş yükselir. Tabii burada porsiyon kontrolünü de elden bırakmamak lazım. Yani şekeri düşük diye miktarı fazla yerseniz bu da kan şekerini yükseltir ve şeker dengesini bozarak kilo almaya neden olur.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Aromalı Tam Buğday Ekmeği için

Malzemeler

  • 200 ml ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 3 su bardağı tam buğday unu
  • 1 paket instant maya
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış taze kekik
  • Tuz
  • 2~3 yemek kaşığı yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı süt ekstra
Aromalı Tam Buğday Ekmeği

Nasıl Yapılır

  1. Un, tuz ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Ilık su ve sütü ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın.
  2. Sarımsağı rendeleyerek hamura ekleyin. Kekik ilave edin ve karıştırın. Üzerini örterek ılık bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın.
  3. Mayalanan hamurdan küçük parçalar kopartıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin. Üzerlerine fırçayla süt sürün ve yulaf ezmesi serpiştirin.
  4. 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo