Tavuk Ve Tarhun Otlu Pesto Soslu Makarna

Tavuk Ve Tarhun Otlu Pesto Soslu Makarna
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Tavuk Ve Tarhun Otlu Pesto Soslu Makarna için

Malzemeler

  • 350 gr kelebek makarna
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 350 gr kuşbaşı tavuk eti
  • 100 gr bebek roka yaprakları
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Tarhun otlu pesto sos için

  • 75 gr kızarmış çam fıstığı
  • Çeyrek demet tarhun otu
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
  • 1 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı

Servis için

  • Rendelenmiş parmesan peyniri
  • Bebek roka
Tavuk Ve Tarhun Otlu Pesto Soslu Makarna

Nasıl Yapılır

Dilerseniz tavuk eti yerine, kabak, havuç gibi sebzeler de tercih edebilirsiniz. Geniş bir tencerede suyu kaynatın. Tuz ekleyip makarnayı tencereye aktarın ve paketin üzerindeki pişirme süresi kadar haşlayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve tavuk etlerini soteleyin.

İnce kıyılmış tarhun otu, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu, çam fıstıkları, ince doğranmış sarımsak ve zeytinyağını püre haline gelinceye kadar mutfak robotunda çekin.

Makarnanın suyunu süzün. Tavuk etleri ve pesto sosu ilave edip harmanlayıp servis tabağına alın. Makarnanın üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpin. Karabiber ekip, bebek roka yaprakları ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak klasik pesto soslu makarna tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo