ÜZLEMELİ PİLAV

6 Kişilik
Üzlemeli pilav tarifi için malzemeler

Pilav için

  • 2 su bardağı Gönen baldo pirinç
  • 50 gr tereyağı
  • 3 su bardağı su
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 su bardağı nohut
  • 1.5 su bardağı kuru üzüm
  • 125 gr orta yağlı koyun kıyması
  • 1 su bardağı pekmez
  • Tuz
Üzlemeli pilav hazırlanışı

Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan pilavlara harika bir örnek. Nohudu 1 gece önceden suda bekletin. Nohut üzerini geçecek kadar su ilave ederek nohutlar pişinceye kadar haşlayın. Kıymayı tencereye alıp kavurun. Yıkayıp ayıkladığınız üzümleri ilave edin. Pekmezi ekleyip birkaç dakika kaynatıp ocaktan alın. Pirinci bol suyla yıkayıp ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin ve suyunu süzün. Tereyağını tencerede eritin. Pirinçleri ilave edip 5 dakika kavurun. Su ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatarak suyunu çekinceye kadar pişirin. 20 dakika demlendirin. Pilavı servis tabağına alın. Üzerine pekmezli nohutlu karışımı ilave edip sıcak servis yapın.

Bu pilav Urfa'da bayram yemeği olarak ikram edilir.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!