ÜZLEMELİ PİLAV

6 Kişilik
Üzlemeli pilav tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı et suyu veya su
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 250 gr kuşbaşı et (bonfilelik)
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 kahve fincanı kuru üzüm
  • Yarım kahve fincanı pekmez
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzlemeli pilav hazırlanışı


Lezzet yemek tarifleri arasında en çok ilgi görenlerden biri.

Pirinçleri ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletin. Nohutları bol suyla  yıkayıp bir kaba alın ve en az 10-12 saat kadar bu suda bekletin.

Nohutları düdüklü tencerede haşlayıp süzün.

Etleri ayrı bir tencerede üzerlerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ve bir tutam tuz ekleyin. Etleri yumuşayana kadar haşlayın ve  delikli bir kepçeyle tencereden çıkarıp süzün.

Bir tencerede tereyağını eritin. Eti ilave edip 2-3 dakika kavurun. Haşlanmış nohut, üzüm, pekmez ve bir kepçe kadar et suyunu ekleyip 5 dakika daha pişirin.

Pirinçleri bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Sıvıyağını bir tencerede ısıtıp pirinçleri şeffaflaşana kadar kavurun. Üzerine sıcak et suyu ve tuz ekleyip ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Pilavı 15-20 dakika demlendirin. Etli nohutlu ekleyip harmanlayın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!