MANTARLI VE HAVUÇLU ŞEHRİYE PİLAVI

4 Kişilik
Mantarlı ve havuçlu şehriye pilavı tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 4.5 su bardağı sıcak su
  • 300 gr kültür mantarı
  • 2 havuç
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Mantarlı ve havuçlu şehriye pilavı hazırlanışı

Mantarları nemli bir bezle silip ince doğrayın. Havuçların kabuklarını soyun ve yarım ay şeklinde doğrayın. Zeytinyağı ve arpa şehriyeyi tencereye alın ve yüksek ateşte birkaç dakika kavurun. Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Mantar ve havucu ekleyin. Sıcak su ve tuz ilave edin. Kaynadıktan sonra kısık ateşe alın ve kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Karabiber serpiştirip sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!