Kastamonu Pilavı
23 Kasım 2022

Kastamonu, binlerce yıllık kültür birikimi ve yemek kültürünün zenginliği ile ön plana çıkan bir şehirdir. Kastamonu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne göre, yapılan derleme çalışmalarında, Kastamonu’da özgün bir şekilde hazırlanan 812 çeşit yemek tespit edilmiştir… Kastamonu lezzetleri arasında en çok aranan tarifler arasında ise siyez bulgurunun kullanıldığı meşhur Kastamonu Pilavı da var. Pilav kültürü açısından zengin olan Kastamonu'da en çok tüketilen ve yaygın olan pilav çeşitleri; anakız pilavı, ekşili pilav, bulgur ve pirinç pilavlarıdır. Malzemeleriniz hazırsa, yöresel yemekler arasında çok sevilen meşhur Kastamonu pilavı yapımına geçebiliriz.

Antep yöresi ile özdeşleştirilen firik pilavı tarifine göz atmayı da unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kastamonu Pilavı için

Malzemeler

  • 2 su bardağı siyez bulguru
  • 200 g nohut (Haşlanmış)
  • 400 g kuru fasulye (Haşlanmış)
  • 1/2 çay bardağı ceviz (İnce çekilmiş)
  • 1/2 çay bardağı badem (Kabuksuz)
  • 1 çay bardağı kuru sultani üzüm
  • 3 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 5 diş sarımsak (Dövülmüş)
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Zerdeçal
  • 1/2 demet maydanoz (İnce kıyılmış)
  • Lahana turşusu (Küp doğranmış)
  • Kornişon turşu (Küp doğranmış)
Kastamonu Pilavı

Nasıl Yapılır

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo