HAVUÇLU PİLAV

6 Kişilik
Havuçlu pilav tarifi için malzemeler
  • 1 soğan
  • 1 rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı pirinç
  • 20 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı kıyılmış dereotu
Havuçlu pilav hazırlanışı

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin pilav tarifleri listesinden iyi bir seçim. Pirincin üzerine sıcak su ve tuz ekleyip 20 dakika bekletin.

Soğanı küp şeklinde doğrayıp ayçiçeği yağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tereyağını ekleyip eritin ve havuçları ekleyin ve 1-2 dakika kavurun.

Pirinçleri yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarın. 1-2 dakika kavurup sıcak suyu ekleyin. Tuz, karabiber ilave edip tencerenin kapağını kapatarak pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp demlenmeye bırakın. İçine kıyılmış dereotu ekleyip karıştırdıktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!