Biryan

Biryan
10 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Biryan için

Malzemeler

  • 1 kg tavuk butu
  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 2 soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 g tereyağı
  • 2 çarliston biber
  • 1 domates
Biryan

Nasıl Yapılır

  1. Tavukları derin bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su koyup pişirin. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin.
  2. Yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ve tuzu ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edip kavurun. Pirinçler tane tane olmaya başlayınca ocaktan alın.
  4. Bir fırın tepsisine koyup üzerine tavuğu haşladığınız suyu döküp fırına verin.
  5. Pirinçler suyunu hafif çektikten sonra üzerine tavuk butlarını, jülyen doğradığınız çarliston biberleri, halka doğradığınız domatesleri koyarak tekrar fırına verin. Tavuklar kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo