BADEMLİ PİLAV

6 Kişilik
Bademli pilav tarifi için malzemeler
  • 2 su bardağı pirinç
  • 100 gr tereyağı
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 gr ayıklanmış tuzsuz badem
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
Bademli pilav hazırlanışı


Pirinçleri üzerini örtecek kadar ılık tuzlu suda 30 dakika bekletin. Süzüp bol suyla yıkayın.

Tereyağını bir tencerede eritin. Pirince ekleyip kısık ateşte karıştırarak yaklaşık 10-12 dakika kavurun. Tuz ve suyu ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın. Su kaynayıncaya kadar yüksek ateşte pişirin. Ateşi kısıp pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirmeye devam edin. Sıvıyağ ve bademleri küçük bir tavaya alın. Kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun.

Pilavı ocaktan alıp bademi ilave edin. Karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve 15 dakika dinlendirdikten sonra sıcak servis yapın.

Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!